EUR

Bijt hard – zelfs met derden

Glimlachende hogere vrouw die in een appel bijt.

Hard en hartelijk in een heerlijke appel bijten, dat durven veel mensen met een kunstgebit niet. Ze zijn bang dat individuele tanden kunnen breken als ze hard bijten. Zelfs hartelijk lachen wordt voor sommige kunstgebitdragers een probleem, omdat ze bang zijn dat ze daarna hun hele kunstgebit op schoot zullen vinden. De derde tanden zijn meestal duurzamer en veerkrachtiger dan veel mensen in eerste instantie denken.

Het kan echter voorkomen dat bij het eten van harder voedsel een tand breekt of dat de prothese tijdens het schoonmaken in de gootsteen valt en uit elkaar valt. Voor professionele reparaties is de tandarts uiteraard het eerste aanspreekpunt. Maar zo'n ongeluk gebeurt meestal in het weekend of op vakantie, wanneer er geen tandarts beschikbaar is. Het is daarom zinvol om bij de apotheek een product voor het repareren van een kunstgebit te halen. Hierdoor kunt u eenvoudig zelf gebroken tanden of scheuren in het kunstgebit repareren.

Veel mensen hebben last van een slecht passend kunstgebit. Meestal is het niet de prothese die de oorzaak is, maar het kaakbot. Nadat hij zijn eigen tanden heeft verloren, krimpt hij. Als er bovendien sprake is van veranderingen in het gehemelte en een verminderde speekselproductie, wat bij ouderen relatief vaak voorkomt, verliest de tandprothese de grip op de kaak en komt los. Ook hier kan de tandarts de prothese professioneel opnieuw bekleden, wat uiteraard veel tijd en geld kost.

Als dit te tijdrovend voor u is, kunt u naast zelfklevende crèmes en poeders ook voorgemengd reliningmateriaal bij de apotheek verkrijgen. Hierdoor kunt u uw kunstgebit relatief eenvoudig zelf bijlijnen, zodat het kunstgebit weer stevig zit zonder pijnlijke drukpunten te veroorzaken.

Voordelen van DinaBase 7 hechtgel voor kunstgebitten

Het bijzondere aan de smaakloze en klinisch geteste DinaBase 7 hechtgel voor kunstgebitten is de unieke zuignapwerking. Wanneer twee vochtige oppervlakken tegen elkaar worden gedrukt, ontsnapt de lucht ertussen, waardoor een onderdruk ontstaat. Dit zorgt voor een stevige grip en een absoluut strakke overgang tussen prothese en gehemelte. Dit voorkomt dat voedselresten binnendringen en zorgt voor een stevige grip en een perfecte mondhygiëne.

Dankzij DinaBase 7 hechtgel herwinnen kunstgebitdragers kwaliteit van leven omdat de perceptie van de prothese naar de achtergrond verdwijnt.